“Du har vært i svømmehallen, og nå svir det i øynene. Det er kloret i vannet som gjør det får du høre, og det virker jo rimelig, siden det svir jo bra godt hvis du har natriumklorid(bordsalt) i øynene.”

Klor er et av halogenene, sammen med lillebror fluor. Det betyr at klor elsker elektroner, og vil gjøre hva som helst for å få flere. Rent klor reagerer med mange forskjellige stoffer i sin søken etter flere elektroner.

Mennesker har brukt natrium-saltet av klor, natriumklorid siden oldtiden, men det var en svenske som i 1774 for første gang isolerte grunnstoffet klor, selv om han ikke innså hvilken stor oppdagelse det var han hadde gjort.

I land der man ikke bruker fjellvann til drikkevann, og har større problemer med vannkvaliteten enn vi har er det vanlig å tilsette klor til drikkevannet for å bli kvitt mikroorganismer. I USA har drikkevannet vært klorert siden 1918.

For de som har hatt biologi, så var det løsning av klor Semmelweis brukte for å desinfisere hendene til leger for å hindre utbrudd av barselfeber.

Klor dreper desverre ikke bare bakterier, det ble klart under første verdenskrig da klorgass ble tatt i bruk i skyttergravskrigen. Klorgassen reagerer med vannet i slimhinnene, og danner saltsyre. Saltsyren gir etseskader, som kan bli dødelige. Gassmasker reduserte risikoen, og klorgass ble etterhvert erstattet av farligere stoffer slik som sennepsgass.

Klor kan brukes til mye mer enn dreping, vi bruker det til bleking av klær og tekstiler(papir inkludert), plastikk, løsemidler og maling.

Hockeypulver kan lages med å blande ammoniakk og klor i riktige mengder, tilsett sukker for å balansere den sure smaken og litt sukkerkulør for farge(men ikke gjør det hjemme, klorgass er giftig og ammoniakk etsende).